:: Archives ::
July 2004
August 2004
September 2004
October 2004
November 2004
January 2005
February 2005
March 2005

:: About Me ::
e l m o 8 9 2 4
28 m a y 1984
f e m a l e
m a l a c c a
e l m o 8 9 2 4 @ y a h o o

:: F r i e n d ' s::
|...d r a 6 o n| |...a f i k _ b l u e| |...s n i p e r|
|...i e d a ' s| |...b u d a k b a s a h| |...m a t 'n' m y s|
|...a n a k o m a k| |...d a y u|
|...k a r l| |...a t u l 5 3 5 3|
|...h u d e r| |...m a T B o y|
|...L a d y P r e t t y B a r a|
|...d h i e y| |...m e| |...M r A h a k s| |...o n i z u k a| |...W D 1 2 1|
|...s t r a w b e r r y z| |...G u R L z |

:: W e b s i t e s ::
|...y a h o o| |...p h o t o|
|...g o o g l e|
|...b l o g g e r| |...b l u e h y p p o| |...m e s r a|

:: W o r d s ::
e l m o 8 9 2 4
when we love somebody, we're given our very special piece to them, our heart.. if they dont love the way we do, we will become victims...The Sweetest Dream Would Never Do better life the one i missing will cum back to me

:: S h o u t W i t h M e ::

:: V o t e 4 m e ::




Dezined By e l m o 8 9 2 4






elmo8924


Friday, March 18, 2005

~Perihal Telur~

Aku ada cerita ni... lawak la juga.. tapi jangan ketawa tau... Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran - iaitu makan telur rebus. Aku pun tak tahu kenapa aku suka makan telur rebus. Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu dengan meninggalkan tabiat aku ni. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.sebab orang rumah aku masak sedap-sedap.. so aku dah tak kisah lagilah..Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja,tiba-tiba kereta aku rosak..akupun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar aku pun singgah satu kedai makan... ada telur rebuslah. Aku pun makan nasi dengan telur rebus.. lepas tu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah.Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur untuk makan sambil berjalan balik nanti.
Tiba je kat rumah aku rasa amatlah kenyang..maklum lah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk ke rumah, isteri aku tiba-tiba cakap dia ada 'surprise' untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas di belakang kepalaku. Dan di pimpinnya aku sampai ke meja makan.Aku duduk di kerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku. Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. Aku pun tahan ler... tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya. Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang di tahan sekian lama...Fuuuuuhhh lega rasanya...bau boleh tahan... maklumler berapa biji telur tah aku bedal tadi... Alamak...ada lagi satu laa..aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi... bunyinya PROOOOOTTTT!!..fuh bau jangan cakap beb... aku pun tak tahan bau dia... aku kipas pakai tangan,kasi kurang sikit bau dia... baunya adalah macam bau telur tembelang sikit...

Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi..hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise dia ni... Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punya lah... aku kumpul dulu kasi padu.. lepas tu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu... PRROOOTTT!!!! fuhh lega..bergegar sikit meja makan dibuatnya... peh tak tahan aku bau dia power gila... aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut "ahhhh....lega..."Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang...Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat... lalu dia kata "SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!" dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le... camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku... mulutku terus melopong... ALAMAK!!! Benda pertama aku lihat... muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah aku pun ada!!..